Venetiaans Stuc

Venetiaans stucwerk is een luxe en stijlvolle stucsoort met een marmerachtig uiterlijk.
Venetiaans stucwerk kan toegepast worden in iedere ruimte in uw huis.

Venetiaans stucwerk

Zoals de naam al doet vermoeden, is Venetiaans stucwerk afkomstig uit de Italiaanse handelsstad Venetië. Deze stad was vroeger een van de rijkste steden ter wereld en dat is dan ook te merken aan de vele paleizen die u daar vindt. Deze paleizen werden meer dan eens bewerkt met het stijlvolle en sierlijke Venetiaanse stucwerk. Tegenwoordig hoeft u niet meer in een paleis te wonen om te genieten van dit bijzondere product. Venetiaans stucwerk wordt namelijk steeds vaker gekozen in Nederland voor het afwerken van muren en vloeren.

venesiaanse stuk
DSC_0294

Eigenschappen

Venetiaans stucwerk is een glanzende stucsoort voor toepassingen binnenshuis en bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Venetiaans stucwerk heeft een marmerachtig uiterlijk. Dit uiterlijk wordt gerealiseerd doordat er meerdere dunne lagen worden aangebracht. De laatste laag wordt zeer glad afgewerkt. Deze laag wordt gepolierd met een vlakke spaan en door middel van deze bewerking wordt een mooi glans effect gecreëerd. Wanneer het Venetiaanse stucwerk wordt bewerkt met een waslaag is het zelfs mogelijk om uw badkamer of keuken te versieren met dit stijlvolle Venetiaanse vakwerk.

Waarom Venetiaans stucwerk?

Venetiaans stucwerk dankt zijn authentieke uitstraling aan de techniek en ervaring waarmee het aangebracht wordt. Venetiaans stucwerk heeft in tegenstelling tot marmeren tegels geen naden. De naadloze afwerking maakt van uw vloer, wand of plafond een smaakvol geheel. Venetiaans stucwerk is eveneens een goedkoper alternatief dan marmer, terwijl u de bijzondere structuur, vormgeving en uitstraling behoudt.